Aloittelijan idätysohjeet

by

Idättäminen on helppo ja edullinen tapa ”kasvattaa” itse tuoretta ruokaa myös syyspimeillä. Mitään ihmeellisiä erikoisvälineitä ei tarvita, tavallinen lautanen ja leivinliina riittää. Kasvavat ja muuttuvat idut tuovat aavistuksen jännitystä keittiöön, mutta idätys on silti vähintään yhtä helppo toimenpide kuin mikropizzan lämmittäminen.

  1. ruokaa 021Valitse haluamasi laji idätykseen. Vihreälinssi, ruokaherne ja mungpapu ovat nopeita ja helppoja. Muita soveltuvia ovat esim. quinoa, kikherne, sinimailanen ja hamppu.
  2. Laita siemenet tai pavut likoamaan runsaaseen veteen. Liotusaika vaihtelee lajikkeen mukaan; itse liotan yön yli. Puolisen desiä kuivaa tuotetta riittää jo paisumaan lautaselliseksi ituja. Isompia papuja voi laittaa enemmän.
  3. Levitä liotetut siemenet tai pavut lautaselle ja laita päälle liina. Huuhdo 1-2 kertaa vuorokaudessa. Voit myös idättää harson ja lasipurkin kera tai siivilässä. Idätyskone on kieltämättä miellyttävä, mutta ei tämäkään liian vaikeaa ole.
  4. Kun idut ovat valmiita, eli niissä on selkeä parin sentin itu, voit syödä tai laittaa ne jääkaappiin. Kannellisessa rasiassa ne säilyvät muutaman päivän.

Yksi vastaus to “Aloittelijan idätysohjeet”

  1. Maailman helpoin (reissu)idätys « Raakaruoka Says:

    […] idätysinfoa löytyy tästä aiemmasta […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: