Viherpirtelön perusteet

by

Vihreät lehdet eivät liene ensimmäinen mieleen tuleva pirtelön potentiaalinen ainesosa. Nyt ei kuitenkaan ole kyse mistä tahansa jäätelöliemestä vaan ihmejuomasta, joka voi muuttaa monta asiaa elämässäsi! Ja siihenhän tarvitaan vihreää.

ruokaa 351

Paavo P. Koiranen näyttää mallia!

Viherpirtelöllä saa vaivattomasti ladattua laakin superainesta koneistoon. Pirtelössä onkin lukuisia etuja perinteisempiin vihannesten nauttimistapoihin nähden:

  • helpompaa ja nopeampaa syödä suurempi määrä vihreää kun ei tarvitse pureksia niin paljon
  • helpompaa ja nopeampaa myös valmistaa: kamat vain sekoittimeen, ei juuri pilkkomista
  • vihreät menevät alas herkullisesti ja huomaamatta, koska hedelmien ja marjojen maut peittävät yllättävällä tavalla kitkerämpienkin kasvien aromeja
  • pirtelön sulattaminen on helpompaa kuin suuren salaattiläjän koska tehosekoitin ikäänkuin ’esipureskelee’ vihannekset – sopii herkillekin vatsoille paremmin
  • pirtelössä ravinteet ovat esipureskelun ansiosta käyttövalmiina ja imeytyvät paremmin verrattuna suurina klöntteinä nieltyyn salaattiin
  • pirtelöt voivat edistää ruoansulatusta yleisemminkin muun muassa vaikuttamalla mahahapon eritykseen
  • myös salaattiongelmaiset lapset (tai aikuiset) voidaan saada juomaan viherpirtelöitä, varsinkin jos väriä peitetään marjoilla
  • viherpirtelöstä on helppo muodostaa esimerkiksi aamiais- ja välipalatapa
  • pirtelö on kätevä ottaa mukaan termosmukissa/-pullossa: voit vaikka tehdä aamupirtelön illalla valmiiksi ja napata aamukiireessä jääkaapista pullon matkaan
  • ei tarvita suolaisia, rasvaisia ja lisäainepitoisia kastikkeita, joita on totuttu laittamaan salaatteihin

 

Aloittelijan pirtelöresepti:

  • pari kypsää banaania
  • pari kourallista vihreää: pinaatti on hyvänmakuinen aloittelijan kasvi
  • tuoreita tai pakastettuja marjoja maun mukaan
  • vettä sen verran että saat pirtelöstä haluamasi paksuista

Sekoita tehosekoittimessa, myös sauvasekoittimella pääsee alkuun. Sekoita riittävän pitkään, jotta vihreät hienontuvat kunnolla.

Nauti pari annosta päivässä, tyhjään vatsaan tai enintään hedelmien jälkeen. Aamu on erityisen hyvä ajankohta. Muista myös pureskella hetki suussa ennen nielemistä – tarkoitus on enemmänkin ’syödä’ pirtelö kuin ’juoda’.  Lisää vähitellen vihreiden määrää: ylärajana voit pitää sitä, että juoma edelleen maistuu hyvältä! Myös kokonaismäärää voi asteittain kasvattaa – mitä enemmän pirtelöä, sitä enemmän iloa ja hyötyä!

Aloita päivittäinen pirtelö ja parempi elämä  heti tänään!

Viherpirtelöihin ja niiden hyötyihin voi perehtyä tarkemmin seuraavien hyvien ja helppolukuisten opusten avulla:

8 vastausta to “Viherpirtelön perusteet”

  1. Hanna Says:

    Go girls :) Lupaan yrittää minäkin pakastepizzojen ja yöllisten grillivisiittien ystävä oppia täältä jotain..

  2. Slasher- Says:

    Huh, tommosen pirtelön ku vetäis aina aamiaiseks nii elimistö varmaan kiittäis. Ainesosat varmaan imeytyykin paremmin kun ne on jo valmiiksi ”pilkottu”. Pitää varmaan testaa :) Kiitos resepteistä.

  3. Viherlimpparia « Raakaruoka Says:

    […] viherpirtelö onkin mielestäni ykköskeino vihreiden nauttimiseen, voi päivittäisten pirtelöiden ja […]

  4. Satsaa sekoittimeen! « Raakaruoka Says:

    […] on mielestäni tärkein työkalu, kun haluaa kasvattaa raakaruoan osuutta ruokavaliossaan. Viher- ja muut raakapirtelöt ovat ihan ensijainen juttu parempaa fiilistä tavoiteltaessa ja ehdottomasti helpoin tapa lisätä […]

  5. Paremman olon joulu! « Raakaruoka Says:

    […] kiinni pirtelötavasta. Helpointa on aloittaa aamu viherpirtelöllä, jolloin ainakin yksi ratkaiseva askel freesimpään fiilikseen on otettu jo hyvissä ajoin ennen […]

  6. Kaikki irti kesän vihreistä « Raakaruoka Says:

    […] ovat hieman kitkeriä, joten niiden runsaat ravintoaineet saa helpoimmin käyttöön pirtelössä. Retiisin ja punajuuren lehdet sopivat myös salaatteihin ja muihin ruokiin, kuten näihin […]

  7. Tuija Lassila Says:

    Tässä olikin mukavaa luettavaa, raikastan mieltäni seuraavaksi vihreä pirtelöllä, aiemmin join lykopeeni juomaa , joka oli valmistettu tomaateista , ja se auttoi olooni!

  8. Raakakakkua / piirakkaa | Sienitukan Blogi Says:

    […] smoothieksi/pirtelöksi. Joukkoonhan voisi lisätä vaikka vielä hiukan salaattia ja tehdä siitä vihersmoothien. Tykkää tästä:TykkääOle ensimmäinen, joka tykkää tästä […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: