Lentopäivän survival

by

Lähdin toviksi kotikulmia kauemmaksi, joten matkustusaihe on itselleni ajankohtainen ja näkynee blogissa enemmänkin lähiviikkoina. Lentomatkustus ei ole suosikkihommaani, eikä pelkästään yleisessä epämiellyttävyydessään, vaan myös ruokailujuttujen takia. Nyt päätin kokeilla oikeastaan ensimmäistä kertaa miten pidemmästä lennosta ja muusta oheistoiminnasta selviää puhtaasti raakaruoalla.

Yleensä olen laiskuuttani tyytynyt lennoilla yleisesti saatavaan perinteiseen vegaaniseen ruokavaihtoehtoon ilman sen kummempia eväitäkään. Homma lähti tällä kertaa helposti käyntiin, kun Lufthansa tarjosi mahdollisuutta tuoreeseen hedelmälautaseen. Kenties lentoyhtiöt yleisemminkin tarjoavat kyseistä vaihtoehtoa kaukolennoilla? Euroopan sisäisillä lennoilla raakavaihtoehdot lienevät vain bisnesluokan etu.

Lähdin kotoa Sveitsistä aamulla ja tein pirtelön erilaisista jämistä: banaania, lehtisalaattia, pinaattia, seesaminsiemeniä, viherjauhetta, macaa. Junassa eväänäni oli pari banaania, taateleita sekä brasilianpähkinöitä. Saksassa junaa vaihtaessa nappasin päivän mehun ja hedelmäsalaatin sopivasti kohdalle osuneesta aseman mehubaarista. Lentokentälllä popsin vielä pari raakapatukkaa.

Lennolla Los Angelesiin tarjoiltiin kaksi ateriaa, joista molemmilla siis sain hedelmävalikoiman. Melko viinirypälepainotteisen, mutta ihan kelvollisen. Eväitä en ollut kiireisen lähdön vuoksi varannut riittävästi, ja mukaan tarkoitetut omenatkin olin mussuttanut edellisenä iltana. Lennolla siis vähän nälkä kaihersi kun omien eväiden tuomalle lisätäydennykselle olisi hedelmätarjoilusta huolimatta ollut tarvetta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lennon jälkeen oli vielä etsittävä jotain näläntaltutusta, vaikka kello oli sisäistä aikaani jo pitkästi aamuyössä. Majokkeen läheltä löytyi vegaanikuppila, jonka listasta kaivoin esiin parhaat raakaherkut. Melko kevyet kuitenkin sisäisen vuorokaudenajan takia: vihermehu kurkusta, selleristä, persiljasta, fenkolista ja omenasta sekä rapeisiin vihreisiin lehtiin kiedotut raakakääryleet täytettynä siementahnalla ja kasviksilla.

Matkapäivä siis sujui kotoa toiselle mantereelle melko vaivattomasti vihanneksilla, hedelmillä ja muilla raakaratkaisuilla! Tällä kertaa se oli lentoyhtiön ja päätepisteen tarjoamien fasiliteettien ansioista yllättävänkin yksinkertaista, ei tarvinnut kuin pitää silmät auki sopiville vaihtoehdoille. Ensi kerralla olen kylläkin huolellisempi pakkaustoimissa ja ujutan kassit täyteen murkinaa, niin paljon että riittää matkatoverillekin jaettavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: