Idättäminen on oikeasti helppoa ja sitä voi tehdä missä vaan! Kaikista yksinkertaisimpaan idätysmenetelmään tarvitaan papuja tai siemeniä, läpäisevä kangaspussukka ja jokin kipponen. Idättelin meksikolaisen pikkukylän banaani-avokado-tomaatti-kurkku –valikoiman täydennykseksi mung-papuja tällä pieneenkin kassiin mahtuvalla reissuidätyssetilläni. Samaa tekniikkaa käytän kotonakin.
Ensin pavut/siemenet yöksi kuppiin kylpemään, aamulla kaadetaan liotetut itukokelaat pussiin, huuhtaistaan pussia ja ripustetaan se johonkin ilmavaan paikkaan. Päivän mittaan huljautetaan pussia vedellä kerran pari, jos muistetaan. Illalla idut ovat jo lähes syöntivalmiita, mutta parempia seuraavana päivänä.
Kompaktit varusteet: pavut, kuppi ja pussi (Norppa-hedelmäpussi Luontokauppa.comista)
Idut roikkumaan
Söin idut päivän idätyksen jälkeen jo hyvin pieninä, vähän pidempäänkin olisi voinut antaa itää, jos olisi malttanut!
Lisää idätysinfoa löytyy tästä aiemmasta postauksesta.
10/12/2009 7:39 am |
Hyvä vinkki kiitos, eli purkkia ei aina tarvitakaan.