Patukka-askartelua

by

Raakapatukat kuten Organic Food Bar ovat käteviä eväitä ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia verrattuna moneen muuhun pikaruokavaihtoehtoon. Suurkuluttajalle ne ovat kuitenkin säännöllisessä käytössä hinnakkaita. Patukat voikin valmistaa myös itse, vaikkei olisi edes erityisen näppärä! Toimenpide vaatii monitoimikoneen, mehustimen, vahvan tehosekoittimen, tai vähintäänkin perussekoittimen lisäksi kuiva-aineiden jauhamisterän, mutta muuten ei kyseessä ole mikään kummoinen temppu.

Olen aiemmin valmistanut patukka-ainesta tehosekoittimella, mutta se on helposti jäänyt vähän löysäksi ja muotoutunut luontevammin palleroiksi. Ajattelinkin siksi testata mehukoneeni toimivuutta paksun massan valmistamisessa, toiveenani saada entistä paremmin patukkamuodossakin kestävää ainesta.

Haalin kaapeista kasaan satunnaiset perusainekset miettimättä makuyhdistelmää sen enempää. Jatkossa aion toki etsiä erilaisia vaihtelevia ainesyhdistelmiä, mikä onkin mielestäni aina huippuhauskaa puuhaa!

Mukaan tähän koe-erään pääsi aimo annos suurehkoja medjool-taateleita, satunnainen määrä auringonkukansiemeniä, kaakaonibsejä, kookoslastuja ja kanelia. Latasin aineita vuorotellen mehustimen suppiloon jännittäen seurauksia. Toisesta päästä tulikin ulos toiveideni mukaista kiinteähköä taikinapötköä!

Kun massa oli tungettu torven läpi, muotoilin siitä etäisesti patukkaa muistuttavat köntit. Ei näistä testipötkelöistä ehkä mitään edustuspatukoita tullut, mutta pienellä kehittämisellä päästään varmasti jo huipputasolle :) Loppusilaukseksi kääräisin ne koeluontoisesti leivinpaperiin ja laitoin jääkaappiin jähmettymään vielä vähän lisää. Maku osoittautui mukavan talviseksi ja koostumuskin lähes haluamakseni. Näitä vaan reppu täyteen ja retkelle lumiseen luontoon!

Yksi vastaus to “Patukka-askartelua”

  1. Mehustinta valitsemassa « Raakaruoka Says:

    […] tekeminen kun vaihtaa vihannes- tai hedelmäterän erilliseen ’crusher’-osaan. Olen kokeillut raakapatukka-aineksen valmistusta, joka onnistui hyvin. Tahnasta tuli mukavan kiinteää ja varsin tasaista, vaikka lykkäsin […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: