Vaikka joulu on jo ovella, tarjoamme vielä viime hetken vinkit juhlapöytään. Esittelemme siis oman joulumenumme, joka on tänä vuonna täysin raaka ja näyttää tältä:
Joulumenu neljälle
Kurkku-omena-sellerimehu
***
Punajuuri-kookoskeitto
***
Porkkanalaatikko
Täytetyt herkkusienet
’Lohi’rullat
Vihersalaatti
***
Luumujäädyke
Punajuuri-kookoskeitto
- 4 punajuurta
- 1-2 dl korianteria silputtuna
- 1 dl kookoshiutaleita
- himalajansuolaa
- vettä
Sekoita kookoshiutaleet ja n.1 dl vettä tehosekoittimella kermaksi. Tehosekoita pilkotut punajuuret, kookos, puolet korianterista ja 1-2 dl vettä. Annostele keitto lautasille ja ripottele loput korianterit koristeeksi.
Porkkanalaatikko
- 8 porkkanaa
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 2 rkl pellavansiemeniä
- parin sentin pätkä inkivääriä
- 1 tl muskottia
- 1 rkl mietoa curryjauhetta
Muussaa porkkanat tehosekoittimen jauhinterällä tai monitoimikoneella. Jauha cashewpähkinät ja pellavansiemenet. Raasta inkivääri hienoksi. Sekoita aineet ja lisää mausteet. Painele seos vuokaan ja anna vetäytyä. Voit halutessasi kuivattaa laatikkoa muutaman tunnin uunissa (+40-45C/luukku hieman raollaan), jolloin koostumus sopivasti tiivistyy.
Vihersalaatti
- rucolaa
- pinaattia
- avokado
- limen mehua pari rkl, limeviipaleita
Huuhtele salaatit ja silppua tarvittaessa pienemmäksi. Kuori ja viipaloi avokado. Purista päälle limen mehua. Koristele salaatti limeviipaleilla.
Täytetyt herkkusienet
- 8 herkkusientä
- 8-10 aurinkokuivattua tomaattia (liotettuna)
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- (lehti)persiljaa silputtuna vajaa desi
- ripaus chiliä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoa
- 1 rkl soijakastiketta
- (2 tl agavea)
Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja turvota tilkassa vettä. Sekoita joukkoon hienonnetut sipulit ja persilja. Mausta agavella ja chilillä. Pese herkkusienet ja poista kannat. Sekoita oliiviöljy, balsamico ja soijakastike keskenään. Sivele sieniä marinadilla. Täytä hatut tomaattihöysteellä. Koristele halutessasi esim. pinjansiemenillä.
’Lohi’rullat
- 1-2 kesäkurpitsaa
- 1dl manteleita
- reilu pala/puolikas paprikaa
- puoli vartta selleriä
- 2 rkl kuivattua tilliä
- 2 rkl sitruunamehua
- vajaa 1 rkl balsamicoa
- 1 rkl kuivattua sipulia
- 1 tl paprikajauhetta
- ripaus suolaa
- mustapippuria
Liota manteleita muutama tunti. Muussaa tasaiseksi tahnaksi kaikkien muiden ainesten paitsi kesäkurpitsan kera. Leikkaa kesäkurpitsa pituussunnassa ohuiksi siivuiksi, sivele oliiviöljyllä ja anna pehmetä hetki. Levitä tahnaa siivuille ja rullaa varovasti kerälle. Kiinnitä rullat cocktail-tikuilla.
Luumujäädyke
- 2 dl kuivattuja luumuja
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 3 rkl sitruunaa
- 2 tl kanelia
- 0,5 tl vaniljaa
- 2 dl vettä
Tehosekoita puolet luumuista, cashewpähkinät, vesi, sitruuna ja mausteet sileäksi vanukkaaksi. Sekoita joukkoon loput luumut pieneksi silputtuna. Jäädytä vanukasta tarjoilukupeissa noin tunti.
HYVÄÄ JOULUA!
23/12/2009 6:01 pm |
Ihania ruokakuvia! Ehkä ensi vuonna.. ;)
20/01/2010 9:30 am |
Nämä houkuttelee kyllä joulun jälkeenkin :) Todella mielenkiintoinen blogi teillä!
12/02/2010 3:16 pm |
tuo luumujäädyke <3 mä en ehtinyt jäädyttää sitä tuntia, kun oli pakko saada sitä! onneks on sitä lisää ja voin nyt ehkä antaa sen jäätyä tunnin :)
toivottavasti alatte taas tekeen postauksia. niin mielenkiintoinen :) etenkin oon ollut kiinnostunut elinan kiipeilyjutuista, kun oon ite alkanut vajaa vuos sitten kiipeen. lähinnä seinää.
19/02/2010 9:48 am |
Terve, minnekäs te olette kadonneet?! Kaipaan hyviä ohjeitanne ja tekstejänne :).
22/03/2010 9:32 pm |
Kukkuu :) Löysin tämän kivan blogin raakaruoka -aiheisia juttuja lukiessani ja harmikseni huomasin, ettei täältä löydy tuoreempia kirjoituksia. Olisi kiva kuulla teistä lisää :) Mukavaa kevättä!