Juhannusmenu neljälle

by

Minttu-melonijuoma

  • 1/2 iso tai 1 pieni vesimeloni
  • 4 vartta minttua, lehtiä koristeluun

Pidä melonia jääkaapissa, jotta saat kylmän juoman. Tehosekoita meloni ja mintunlehdet, koristele kokonaisilla lehdillä. Tarjoile heti.

Norirullat kahdella täytteellä

Currytäyte:

  • 1 dl auringonkukansimeniä
  • 1 dl hampunsimeniä
  • 2 taatelia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0,5 dl vettä
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 tl soijakastiketta
  • alfalfan tai muita ohuita ituja

Leikkaa norilevälevyistä n.5 cm levyisiä liuskoja. Tehosekoita muut ainekset paitsi idut ja levitä tahna noriliuskojen päälle. Asettele päälle kerros ituja ja kieritä rullat kiinni.

Chilitäyte:

  • 1 dl auringonkukansiemniä
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • reilu lohko paprikaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl soijakastiketta
  • chiliä
  • mustapippuria
  • tomaattia suikaleina

Tehosekoita muut ainekset paitsi tomaatti. Levitä tahna noriliuskojen päälle, suikaloi tomaatti ja poista siemenenosa. Kieritä tahna ja tomaattisuikaleet rullalle.

Kurkkusalaatti

  • 2 kurkkua
  • nippu tilliä
  • kesäsipulin varsia/ruohosipulia
  • oliiviöljyä 2-3 rkl
  • vaaleaa balsamicoa/omenaviinietikkaa 2 rkl
  • (1-2 tl agavenektaria)
  • (ripaus laatusuolaa)

Kuutioi kurkut ja silppua sipulit ja tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Villivihreäsalaatti valkosipulikastikkeella

  • Villivihreitä (esim. poimulehti, apila, voikukka, vadelma, metsämansikka, maitohorsma, piharatamo)
  • Lehtisalaattia, varhaiskaalia
  • Cashewpähkinöitä, hampunsiemeniä yht. 1-2 dl salaatin määrästä riippuen
  • Valkosipulia 1-2 kynttä
  • Dijon-sinappia 1- 2 tl
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • Vettä noin 1- 1,5 dl riippuen pähkinöiden/siementen määrästä
  • (laatusuolaa)
  • Mustapippuria

Silppua vihreät, tehosekoita pähkinät ja muut kastikeainekset, kääntele kastike vihreiden joukkoon.

Mansikka-suklaatorttu

Pohja:

  • 2 dl pähkinöitä (esim. cashew- ja saksanpähkinä)
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 10 taatelia
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1/2 dl vettä
  • 1,2 tl vaniljaa

Jauha pähkinät ja siemenet hienoksi. Muussaa taatelit ja vesi. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja muotoile torttupohja.

Täyte:

  • 200 g mansikoita
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl vaniljaa
  • 1 rkl agavea

Jauha pähkinät hienoksi. Lisää n. 1/3 mansikoista ja muut ainekset. Tehosekoita tasaiseksi. Levitä torttupohjalle. Viipaloi loput mansikat tortun pinnalle ja koristele.

HYVÄÄ JUHANNUSTA!

5 vastausta to “Juhannusmenu neljälle”

  1. luolamies Says:

    Herkullisen näköinen menu :)

  2. Kitty Says:

    Tätä on pakko kokeilla! Olen innostunut viime aikoina lisäämään raakaruokaa enemmän ruokavaliooni. Osa onkin vielä ihan uutta minulle, joten minkälaista vaniljaa tuohon torttuun tulee? Tuoreita vaniljatankoja vai mitä? Kävisikö täysruokosokeri korvaamaan agavea?

  3. ulla Says:

    Moi Kitty!
    Käytimme jauhettua vaniljaa, varmaankin vaniljatangosta voi itse murskata jauhetta, mikäli sitä ei ole valmiina saatavilla. Emme lähtökohtaisesti käytä resepteissämme perinteistä talous- emmekä ruokosokeria, mutta toki voit kokeilla ruokosokeria agaven sijaan. Käyttämämme raaka-agaven makeutusteho on parempi kuin sokerin, mikä kannattaa ottaa huomioon reseptiä sovellettaessa.

  4. Kitty Says:

    Kiitos paljon vastauksesta. Agavea ostinkin jo, mutta pitää vielä koittaa metsästää jauhettua vaniljaa jostain!

  5. Ella Says:

    Kiitos kakkureseptistä! Tosi herkullista ja ihanan sitruunaista :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: