Valkosipulimarinoidut munakoisot

by

Ainekset:

  • pieni munakoiso
  • 1-1,5 dl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 taatelia (tai muuta makeutusta kuten agave)
  • 2 rkl vettä
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1/4 tl cayennea
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2-3 rkl luomusoijakastiketta (tamari/shoyu)

Viipaloi munakoiso ohuiksi siivuiksi ja levittele lautaselle. Sivele hiukan oliiviöljyä viipaleiden päälle. Tehosekoita loppu oliiviöljy ja muut ainekset marinointikastikkeeksi. Lado munakoisoviipaleet päällekkäin syvempään astiaan siten, että jokainen kerros saa osansa marinadista. Tiivistä kastikkeella marinoituja viipaleita lopuksi vielä päältä painelemalla. Anna muhia yön yli. Voit halutessasi välillä käännellä viipaleita, jotta marinadi tavoittaa tasaisesti jokaisen. Tarjoa marinoituja munakoisoja vaikkapa antipasti-lautasen osana tai salaatissa. Ne sopivat myös jatkokäyttöön esim. raakalasagnen valmistuksessa.

Munakoiso sisältää runsaasti mm. kaliumia ja foolihappoa, mutta myös histamiineja sekä proteiineja, joista jotkut saattavat saada allergisia reaktioita. Munakoiso ei siten välttämättä ole ihan ykkösvihannes säännöllisesti tai valtavina kerta-annoksina syötäväksi. Se myös vaatii melko runsaasti öljyä ja suolaa syömäkelpoiseksi pehmetäkseen. Silloin tällöin nautittuna munakoisolla voi kuitenkin saada vaihtelua ja hauskuutusta keveämpien kasvisten joukkoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: