Tuoreemmat tacot

by

Olen aina pitänyt mehevistä paputäytteisistä burritoista ja muista meksikolaisista kasvisherkuista. Onneksi raakaversiot erilaisista täytetyistä kääryleistä ja taskuista eivät ole lainkaan mahdottomia toteuttaa, sillä päällisen ei todellakaan tarvitse olla vehnä- tai maissijauhoa, ja täyteversioitakin voi kehitellä lähes rajattomasti.

Parhaita tacon tai tortillan korvaajia ovat mahdollisimman suuret ja ei-kitkerät lehdet, kuten mangoldi tai iso roomansalaatti. Suomessa näiden keski-eurooppalaisten perustuotteiden kohdalla on vihannesvalikoimassa valitettavasti suuri aukko, joten  korvaajiksi täytyy kelpuuttaa esim. savoijinkaalin tai tavallisen valko-/punakaalin lehdet.

Raakatacot kahdelle:

Tacokuoret

  • läjä mahdollisimman suuria esim. savoijinkaalin lehtiä

Pähkinä”liha”

  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 1 dl manteleita
  • 1 dl öljyttömiä aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 valkosipulin kynsi puristettuna
  • 1/4 punasipulia tai pieni shalottisipuli hienonnettuna
  • 2 tl soijakastiketta/1tl tummaa misoa
  • 1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl jauhettua korianterinsiementä
  • 1-2 rkl vettä

Hienonna pähkinät ja mantelit tehosekoittimella tai mulla soveltuvalla laitteella. Hienonna erikseen kuivatut tomaatit ja sekoita pähkinäjauheen/rouheen joukkoon. Lisää seokseen muut aineet käsin sekoittaen.

Salsa

  • 4 tomaattia
  • 1/2 punasipuli
  • vähintään 4 kuivattua taatelia
  • 1/2 valkosipulin kynsi
  • puoli ruukkua tuoretta korianteria
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • puolikkaan limen mehu
  • jalapenoa/chiliä maun mukaan
  • (laatusuolaa maun mukaan)
  • talvitomaattien hailakkaa väriä voi halutessaan parantaa paprikajauheella

Jauha ensin pilkotut taatelit. Lisää tehosekoittimeen taateleiden kaveriksi pilkotut tomaatit sekä muut ainekset korianteria lukuunottamatta. Sekoita ’pulse’-toiminnolla jättäen tomaatit vähän palamaisiksi, ei siis ihan tasalaatuiseksi. Lisää lopuksi seokseen silputtu korianteri. Jos tarvitset enemmän makeutta (tomaattien makeudesta/vetisyydestä riippuen), lisää taateleiden määrää.

Guacamole

  • 1-2 avokadoa
  • pieni pala sipulia (n. peukalonpään verran)
  • parin sitruunalohkon mehu
  • pikku ripaus cayennea
  • (laatusuolaa maun mukaan)

Tehosekoita ainekset. Itse jätän tahnan mielelläni vähän epätasaiseksi.

Vihannestäytteet

  • esim. porkkana- tai kesäkurpitsaraaste, suikaloitu paprika ja alfalfan tai muut idut (itse käytin vihreän linssin ituja) sopivat hyvin täytteeksi

Kokoa haluamasi määrä täytteitä lehtien sisään ja haukkaa muhevia Meksikon aromeja! Sopivaa tarjottavaa raakaruokaa tuntemattomillekin vaikkapa joulunajan illanistujaisissa.

2 vastausta to “Tuoreemmat tacot”

  1. Maria Morri Says:

    Hyvä idea tuo tacokuorien korvaaminen lehdillä, pääsee ehdottomasti kokeiluun!

  2. Ben Says:

    Vau! Tämä on aivan mahtavaa! Suurkiitokset ohjeesta.

    Tarkoitukseni on ennen pitkää siirtyä yhä yksinkertaisempaan ruokailuun, mutta etenkin näin siirtymävaiheessa kasvisruokavaliosta raaka-vegeen tällainen gourmet on korvaamatonta. Ja kaiken lisäksi jopa minä joka yleensä olen ollut onneton keittiössä onnistuin luomaan reseptillä aivan uskomattoman herkullisen aterian.

    Kokeilimme paria muutakin reseptiänne kasvissyöjäsiskoni kanssa, ja ne olivat myös loistavia. Lisää ohjeita ja mielenkiintoisia blogipäivityksiä odotellessa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: