Joulunmakuiset raakapallerot ja -pikkuleivät sopivat leppoisan elämän ystäville. Vain muutama minuutti toimintaa ja suu on jo täynnä makoisaa herkkua!
Käytin näissä sitruuna-rusinakakkusissa ja karpalo-vaniljapalleroissa lähtökohtana piparkakkureseptiämme. Voit siis tehdä kätevästi myös kolminkertaisen taikinapohjan ja jalostaa sen kolmenlaisiin leipomuksiin!
Perustaikina:
- 1 dl manteleita
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1,5 dl kuivattuja taateleita
- Jauha mantelit ja pähkinät sekä erikseen taatelit. Sekoita ja möyhi käsin massaksi.
Sitruuna-rusinakakkuset:
- lisää taikinamassaan 1 dl rusinoita, 2 rkl sitruunamehua ja 2-3 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
- pusertele massa käsin kohtuullisen tasalaatuiseksi köntiksi, muotoile taikinasta litteitä kakkusia ja taputtele ne vielä cashewjauheella
Karpalo-vaniljapallerot:
- lisää taikinamassaan 2 dl kuivattuja karpaloita (tai puolukoita) hienonnettuina ja 2 tl aitoa vaniljaa jauheena
- pusertele massa tasaiseksi ja muotoile palleroita
Luomuksesi ovat valmiita nautittaviksi välittömästi, mutta parhaimmillaan hetken aikaa kylmässä jähmetyttyään.
Leppoisaa ja maukasta joulun odotusta!
Vastaa