Pelastakaa reilut banaanit!

by

Kauppalehti uutisoi, että Siwa on luopumassa Reilun kaupan banaaneista.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110154915

Todella käsittämätön päätös! Appelsiinit olivatkin jo vaivihkaa hävinneet valikoimista. Siwa pitää tätä valinnan vapautena ja sanoo, että mahdollisesti reilut banaanit pysyvät valikoimissa vaihtoehtona. En kuitenkaan usko, että pikkiriikkiset Siwat pystyvät pitämään esillä kaksia eri banaaneja, kun nytkin tarjolle mahtuu yksi laatikollinen, eikä juuri mistään muistakaan tuotteista ole useaa merkkivaihtoehtoa. Pyydän nyt teitä kaikkia laittamaan Siwalle palautetta välittömästi. Emme halua takaisin riistoviljeltyjä, rankemmin myrkytettyjä ja huonolaatuisempia banaaneja!

8 vastausta to “Pelastakaa reilut banaanit!”

 1. Sanna Says:

  Kappas, jopas Siwa on tekemässä tyhmiä päätöksiä! Yks päivä juuri fiilisteltiin kaverin kanssa, kun Siwa on suom. kaupoista parhaasta päästä, koska Siwa ei ole kytköksissä ydinvoimahankkeisiin ja sieltä saa RK:n juttuja.

  Kirjoitanpas Siwalle. Tämä on hyvää jatkoa tämänpäiväiselle nettiaktivismille :) (HSL:n sivuilla on mahdollisuus kirjoittaa tarinaa, miten HSL liikuttaa. Aika montaa liikuttaa HSL:n palmuöljydieselin käyttö ja sen kytkökset ympäristö- ja ihmisoikeuskysymyksiin.)

 2. elina Says:

  http://reilukauppa.wordpress.com/2011/01/14/siwan-paatoksella-rajut-seuraukset-banaanin-viljelijoiden-elamaan/

  Mäkin taisin just joku päivä sitten hehkuttaa täälläkin ohimennen Siwan reiluja appelsiineja… mutta onkos näitäkään enää??
  Todella ikävää takapakkia kyllä tällainen.

 3. Sanna Says:

  moi, ei oo viime aikoina näkynyt reilun kaupan appelsiineja siwoissa, möö :(

  laitoin palautetta siwalle ja toivon saavani vastauksen.

 4. ulla Says:

  Joo, mä jo yks päivä kyselin appelsiineista myyjältä, joka ei tietenkään tiennyt asiasta mitään. Näemmä siis laajempi ilmiö eli ilmeisesti ne on jo poistettu kaikessa hiljaisuudessa… :(

  Kiitos Sanna tuosta HSL-vinkistä. Täytyy ryhdistäytyä taas palauteaktivismissa…

 5. Tiivi Says:

  Kiitos linkkivinkistä, on mennyt minulta ihan ohi. Nyt on palautetta laitettu!

 6. Suvi Says:

  Kävin lähi-Siwassa kysymässä asiaa ja myyjä ei ollut vielä kuullut siitä. Heille ei oltu ainakaan jaettu asiasta kaupan sisäistä tiedonantoa. Laitoin kanssa netitse palautetta.

 7. Kristian Says:

  Ihmiset toimii toisin kuin sanoavat. Monet väittävät ostavansa luomua ja reilua, muta oikeasti sitten ostaakin halvinta tai pahimmassa tapauksessa dyykkaa, jolloin tuottajalle ei jää mitään.

 8. ulla Says:

  Kristian: En tiedä, jos joku perättömästi mainostaa luomuostoksiaan, mutta monet myös ihan oikeasti ostavat jopa pääasiallisesti luomua ja reilua. Dyykkaaminen ei vaikuta tuottajien, vaan kaupan tuloihin. Kauppahan maksaa tuottajalle tilaamiensa, ei myymiensä tuotteiden perusteella. Itse pidän pahimpana ruoan haaskaamista kaatopaikalle, joten dyykkaan mahdollisuuksien mukaan itsekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: