Teksasin palomieskin pystyy siihen!

by

Jos teksasilainen palomies pystyy siirtymään kasviperäiseen ravintoon, pystyt sinäkin!

Teksasin palomiesten keskuudessa luulisi paistin, potkan ja pihvin olevan kovassa huudossa – ja näin olikin, tuhoisin seurauksin. Porukka oli huonokuntoista ja ylipainoista, vaikka työssä olisi tarvittu riuskaa meininkiä.

Rip Esselstyn, entinen ammattilaistriathlonisti ja maineikkaan kardiologi Caldwell Esselstynin poika, menetti hermonsa kollegoiden liikakiloihin ja onnettomaan kuosiin. Hän päätti pistää pojat uuteen nousuun ja passitti porukan rehujen pariin. Ei aikaakaan kun tuloksia alkoi näkyä, kilot tippuivat, veriarvot, fiilikset ja kunto kohenivat!

Esselstyn promotoi täysiarvoista mahdollisimman vähän prosessoitua kasvisruokaa, johon kuuluvat paitsi tuoreet hedelmät, vihannekset, siemenet ja pähkinät, myös pavut, linssit ja täysjyväviljat. Tällainen ruokavalio on helppoa toteuttaa monenlaisissa elämäntilanteissa, ja sopii niillekin, jotka eivät ole kiinnostuneita pelkästä raakaravinnosta. Hyödyt voivat olla tällaisestakin ravinnosta suuret. Esselstynin ”plant-strong” -meininki onkin osa laajempaa kasviperäisen ravinnon (plant-based nutrition) suuntaan tapahtuvaa liikehdintää Pohjois-Amerikassa. Esimerkiksi valtava Wholefoods-markettiketju on tarttunut tähän positiiviseen trendiin, ja Esselstynkin on kiertänyt ketjun liikkeissä esittelemässä täysiarvoisen kasvisravinnon etuja.

Esselstyn julkaisi pari vuotta sitten ruokavaliostaan kirjan The Engine 2 Diet. Opus on oiva paketillinen helpon kasvisravinnon perusteita ja näppäriä reseptejä, joiden avulla jokainen voi olla oman elämänsä huippukuntoinen palomies!

2 vastausta to “Teksasin palomieskin pystyy siihen!”

  1. Sanna Says:

    Tuo kirja on hyvä! Silmäilin sitä joululomalla Teksasissa. Rikkoo mukavasti stereotypioita! :)

  2. Markus Says:

    Moi, tää ei nyt liity suoranaisesti aiheeseen mutta, tämä dokumenttielokuva tulisi jokaisen ihmisen nähdä! Sen voi katsoa ilmaiseksi tuosta osoitteesta http://www.ajanhenki.com. Jossain täällä blogissa oli keskustelu hampaiden kunnossapidosta, johon haluan kommentoida sen verran että, itse lopetin hammastahnan käytön vähän yli puoli vuotta sitten. Eli kerran viikossa harjaan hampaat (hammaskiven muodostumisen estämiseksi) hammastahnalla jossa on niitä kuuluisia hiovia partikkeleja, joka usein käytettynä vain vahingoittaa hammaskiillettä. Kävin tällä viikolla hammaslääkärillä joka ihmetteli että ompas hyvä kuntoiset hampaat. Mutta aika näyttää onko tää polku umpikuja vai menestys. Hammastahnan voi muuten korvata omatekoisella, koivun tuhkasta tehdyllä tahnalla, mikä kerran viikossa käytettynä pitää hammaskiven poissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: