Raakaruoalla loppu laihduttamiselle

by

Jo laihduttaminen käsitteenä on hieman kyseenalainen. Ikään kuin elimistö tarvitsisi jotain ihmeellisiä toimenpiteitä normaalipainon palauttamiseksi saati ylläpitämiseksi. Oikeanlainen ruokavaliohan pitää painon normaalina ja palauttaa sen paikoilleen ilman mitään sen kummempaa laihduttamista. Monesta tällainen ruokavalio voi kuitenkin tuntua työläältä, kummalliselta ja jopa vastenmieliseltä kituuttamiselta – laihduttamiselta. Kaupasta ei saakaan raahata mainoksista tuttuja, toinen toistaan ihmeellisempiin väreihin pakattuja tuotteita eikä kiireisen päivän jälkeen pääse vaihtamaan kuulumisia naapurin pizzankääntäjien kanssa. Niin tunnelmalliset elokuvaillat limonadi- ja karamellivuoren alla eivät lohduta edes viikonloppuisin. Miten raakaruoka voisi palvella laihduttajaa, joka on tottunut tuhteihin annoksiin ja kulinaristisiin nautintoihin?

Useimmat liikapainon kanssa kamppailevat ajattelevat tosiaan syövänsä tuhdisti, eikä mikään pupun ruoka voisi koskaan tehdä heitä kylläiseksi. Tuhti ateria koostuu yleensä eläintuotteista, prosessoidusta vehnästä, lisäaineista, valkoisesta sokerista, suolasta ja rasvasta – ei juuri muusta. Kulinaristiseksi nautinnoksi luetaan edellisten nauttiminen addiktion tyydyttämiseksi. Kun laihduttaja pyrkii pienentämään annoskokoaan ja napostelemaan vain joka toinen päivä, hommassa on suunnilleen yhtä paljon järkeä kuin alkoholistilla, joka vaihtaa Koskenkorvan keskiolueen. Riippuvuus säilyy ja kamppailu jatkuu. Useimmat repsahtavat ja antautuvat jälleen karkkipäivän armoille. Karkkipäivän, joka ei ole vain kerran viikossa. En toki väitä, etteikö olisi järkevää pyrkiä hillitsemään ravintoköyhien kaloripommien syömistä. Tottakai vähentäminen myös helpottaa myöhempää lopettamista. Mutta loputtomasti vähentäminen ei useimmilla tunnu toimivan, kun vielä tekee mieli ottaa yksi pieni keksi.

Raakaruoka vastaa tähän ongelmaan kahdella tavalla. Ensinnäkin raakaruoka ei juuri sisällä edellä mainitun riippuvuussuhteen ylläpitäjiä. Raakaruoka ei siis koukuta samalla tavalla, ja ruokailu ei lähde lapasesta. Toki vanhat addiktiot mielellään kolkuttelevat aivoissa tiukan paikan tullen, mutta jatkuva mieliteko pysyy poissa. Toiseksi oikein koostettu raakaruokavalio tarjoaa riittävästi ravintoaineita. Usein ylipainoiset kärsivät paradoksaalisesti aliravitsemuksesta. Vyötärölle kertynyt rasva ei valitettavasti korvaa sen enempää vitamiinien kuin kivennäisaineidenkaan puutosta. Elimistön anoessa lisää ravintoa me kuitenkin tulkitsemme sen yksiselitteisesti nälkänä. Nälkänä, joka sammutetaan jollakin kaloripommilla. Ja pian nälkä nostaa taas päätään. Nälän tunne talttuu vasta, kun olemme syöneet itsemme ähkyyn. Kun elimistö on ravittu, on mielitekoja helpompi hillitä ja turha nälän tunne pysyy loitolla.

Raakaruoassa on myös se ihmeellinen puoli, että sitä voi syödä suunnilleen mielin määrin, kunhan pähkinät ja muut rasvaiset ruoat pidetään sivuosassa. Hedelmiä ja vihanneksia voi nauttia aikamoisia annoksia ilman, että kalorimäärät edes hipovat pilviä. Ja vaikka hipoisivatkin, paino ja keho mitä todennäköisimmin alkavat silti asettua sopivaan uomaansa, sillä kalorit ovat itse asiassa raakaruokailijan ystävä!

Liikakilot eivät kuitenkaan ole pelkästään liian suuren kalorimäärän syytä. Suola kerryttää elimistöön nestettä, joka saa nopeasti kyytiä lisättäessä tuoreen kasvisruoan osuutta ruokavaliossa. Myös lisäainein kyllästetty elimistö kerää mielellään rasvakudosta, jonne se voi säilöä erilaisia sisäelimille ja aivoille vaarallisia myrkkyjä. Kun nämä myrkyt alkavat poistua elimistöstä, voi vyötärölle kertynyt pelastusrengaskin hellittää otettaan. Freesimpi ruokavalio ja riittävä ravintoaineiden saanti tekevät myös liikunnasta nautinnollisempaa – ja todennäköisempää.

Mikäli ruoanlaittoharrastus on aiemmin painottunut valmisaterioiden lämmittämiseen, ei raakaruoka vaadi juuri enempää. Jokainen osaa varmasti pilkkoa hedelmiä tai valmistaa niistä pirtelön. Usein kuulen väitettävän, että raakaruokailu on monimutkaista eikä sovi kiireisiin työpäiviin. Nimenomaan reissussa ja kiireisinä päivinä olen huomannut raakaruoan olevan mitä ihanteellisin valinta. Nippu banaania reppuun ja taatelipussi taskuun, syöminen sujuu vaikka polkupyörän selässä.

Nyt kun Pohjolankin kasvistarjonta alkaa olla parhaimmillaan ja ulkoilusäät kohdillaan, ei ole enää tekosyitä velttoilla. Hyvästit grilli- ja vatsamakkaroille vaikka näiden ohjeiden avulla: 3 helpointa raaka-askelta.

16 vastausta to “Raakaruoalla loppu laihduttamiselle”

 1. Heka Says:

  Moi!

  Teillä on äärimmäisen mielenkiintoisia pointteja raakaruuan eduista ja toimivuudesta. Olen äärimmäisen kiinnostunut ja tulen kokeilemaan kyseistä ravintomallia jahka saan armeijan suoritettua, siellä kun se ei ole mahdollista.

  Sellainen kysymys on jäänyt askarruttamaan, kun olen antanut itselleni kertoa, että suuri fruktoosin määrä aiheuttaa sisäelinten ympärille rasvaa ja ns. rasvamaksaa. Onko teillä tietoa kyseisestä ilmiöstä?

  • Santhosh Says:

   Hope you’re having a merry castrimhs and thanks for all the posts over the past year.I find this blog the most informative on the web when it comes to writing competitions and publications, one of my favorite series is the ’poets you may like to check out’So keep up the good work and many thanks!Niamh

 2. Sanna Says:

  hommassa on suunnilleen yhtä paljon järkeä kuin alkoholistilla, joka vaihtaa Koskenkorvan keskiolueen.

  -> paras vertaus ikina! <3

 3. Heli Says:

  Voisikohan olla, että ihmiset eivät ole aivan samanlaisia. Esimerkiksi tämä ”nälkäongelma” tai nälän kanssa kamppailu on minulle käsittämätön ongelma. Minulla kun ei ole oikeastaan koskaan ollut nälkä – mutta silti lihoin, koska näläntunteen sain aikaan vain olemalla kokonaan syömättä useita tunteja.

  En ikinä edes osta karkkipussia, herätän huomiota kahvipöydissä ihmisenä, jolle ei täytekakku koskaan kelpaa, eivätkä leivokset, eivätkä mitkään ”herkut” joissa on runsaasti sokeria. Olen pitänyt aina puhtaista mauista, alkuperäisyydestä, ja inhonnut majoneesisotkuja, salaattikastikesotkuja, kermaperunoita. etc….. näitä on paljon.

  Siirryin vähän aikaa sitten alakarppaajaksi, ja painoni putosi nopeasti. Sitä aiemmin olen kokeillut ns. hedelmädiettiä, jossa idea oli ettei syödä ennen 12 mitään muuta kuin hedelmiä / hedelmämehuja, ja loppupäivästäkin lähinnä hedelmiä ja vihanneksia. Toimi se, kehnohkosti tosin, mutta aiheutti ankaria päänsärkyjä eikä osoittautunut siksi kestäväksi. Lisäksi, koska olen aina kärsinyt runsaahkoista kuukautisista, jouduin tuon dieetin jälkeen nopeasti anemiaan ja sairauslomalle.

  En tiedä onko alakarppaus minulle sopivampi, sen näkee ajallaan. Painon putoaminen on myönteistä, samoin oikean näläntunteen ilmestyminen uutena tunteena.

  Hassua on vain se, miten vähän kaupassa on ruokaa, jota kannattaa ostaa: so. kala, liha, vihannekset ja hedelmät – viljatuotteet ml. makaroni eivät kuulu joukkoon. Eivät liioin öljyt eivätkä hillot tai kaikki pitkälle jalostettu.

  Vaikuttaisi siis, että on ihmisiä, joille sopii raakaravinto ja toisia, joille paremmin alakarppaus. Yhteiseksi viholliseksi näyttää nousevan valkoinen vehnä ja sokeri.

 4. Richard Says:

  @Heli

  tee ensikerralla objektiivinen analyysi siitä mitä teit. Mitä söit, kuinka paljon kaloreita vedit, mikä oli rasvan osuus makroravinteista, etc. Näin on huomattavasti helpompi tarkastella missä meni pieleen.

  Raaka-ravintoon siirtyminen suoraan on suurimmalla osalle ihmisistä mahdoton yhtälö. Kroppa on tottunut kypsennettyyn ruokaan (suuri määrä kaloreita pienessä tilassa). Vatsalaukku on onnettoman pieni. Lisäksi, makeissa, vesipitoisissa hedelmissä on kuituja niin paljon että aluksi tulee täyteläinen olo pienestäkin määrästä kaloreita. Joten harjoittele ensin. Täytä kalorivaje tärkkelyspitoisella ravinnolla (perunut, riisi, bataatti, hirssi, etc) Raaka, runsas hedelmäinen ravinto sopii jokaisella ihmiselle, aivan kuten ruoho sopii jokaiselle lehmälle.

 5. Richard Says:

  @Heka

  hei, säästän Elinan aikaa :)

  ”suuri fruktoosin määrä aiheuttaa sisäelinten ympärille rasvaa ja ns. rasvamaksaa. Onko teillä tietoa kyseisestä ilmiöstä?”

  Hyvä kysymys, vastaus on kyllä. Fruktoosi eristettynä, isolaattina aiheuttaa rasvamaksan, mutta hedelmien osalta vastaus on ei Miksi? Siksi, että hedelmä on synergisesti toimiva täysi-ruoka (whole-food) jossa vitamiinit, minraalit, kuidut, phytokemikaalit, antidioksidantit toimivat yhdessä kuten orkesteri.

  ”There is also evidence that vitamin C (ascorbate) can counter the effects of fructose to cause metabolic syndrome. Vitamin C blocks the actions of uric acid on various cell types (251), vitamin C levels correlate with lower uric acid levels (252), and vitamin C supplementation also can lower uric acid levels by increasing urate excretion (253). Interestingly, low plasma ascorbate levels may also increase the risk for gestational diabetes (254), low intake of vitamin C was found to increase the risk for type 2 diabetes in one study (255), and vitamin C supplementation can improve features of metabolic syndrome in subjects with type 2 diabetes (256)…”

  THE PUNCHLINE

  …”Thus, the vitamin C content in natural fruits (as well as other antioxidants and flavonoids) may provide a safeguard against the untoward consequences related to excessive fructose ingestion”.

  http://edrv.endojournals.org/content/30/1/96.full

  En ole itse kuullut että kenelläkään hedelmien popsijalla olisi ongelmia triglyceridien kanssa (veren rasva) mikäli ruokavalio on muuten vähärasvainen, päinvastoin. Mikäli yhdistät hedelmien syönnin runsaasen eläintuotteiden käyttöön ongelmia voi esiintyä.

  ”It is concluded that date consumption (and mainly the Hallawi variety) by healthy subjects, despite their high sugar content, demonstrates beneficial effects on serum triacylglycerol and oxidative stress and does not worsen serum glucose and lipid/lipoprotein patterns, and thus can be considered an antiatherogenic nutrient”

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19681613

 6. ulla Says:

  Moikka Heka ja tervetuloa blogiin! Hienoa, että olet innostunut raakaruoasta! Richard tuossa jo vastasikin oleellisimmat. Eli hedelmät eivät ole sama kuin eristetty fruktoosi/fruktoosi-glukoosisiirappi, johon tällainen näkemys perustuu. Aiheesta on keskusteltu blogimme kommenteissa aiemminkin. Kannattaa ainakin tsekata http://raakaruoka.com/2011/01/12/801010-–-huippufiilis-hedelmista/

  Heli, tosiaan aika mahdoton sanoa miksi hedelmäkokeilusi ovat epäonnistuneet. Kyse voi kuitenkin olla huonosti toteutetusta hedelmäruokavaliosta tai liian nopeista muutoksista ruokavaliossa. Yhdyn Richardin esittämään näkemykseen ruokavalion sopivuudesta kaikille, yksilöiden väliset biologiset erothan ovat varsin pieniä.

  Jee, hyvä Richard! :D

 7. Satu Says:

  Ihmiset on niin innoissaan ”pussidieettien” tuloksista. Yksiin uutuus dieetti sisältää sheikkejä ja keittoja, jotka sisältävät tietty kaikki ihmisen tarvitsemat ravintoaineet (!). Lisäenergiaa voit ottaa proteiineista esim rahkasta, kananmunista ja pekonista ja jos vielä onnellisesti treenaat samalla, niin voit popsia vehnäproteiinia kauhakaupalla suoraan pussista, jota koristaa atleettinen vartalo. Kai tuolla konstilla elää jonkin aikaa ja paino laskee. Ai niin, paras myyntiargumentti pussidieetin myyjältä oli, että ei viikonlopun parit (esim mäyräkoirallinen) bisset ja näin kesäisin grillimakkarat haittaa. Elimistö menee sitte takaisin ketoosiin nopeasti. Yritän tässä keksiä nopeat ja ytimekkäät ja helposti tajuttavat argumentit pussidieetin älyttömyydelle ja sille pidemmän tähtäimen terveydelle. Jotenkin sitä tuntee itsensä niin aseettomaksi ”tässä on kaikki ravintoaineet” -uskonnon edessä. Onko muuten vinkkiä hyvästä 80-20-20-kasviskeittokirjasta? Semmoselle, joka on niin laiska ruuanlaiton suhteen, että syö banaanitkin melkein kuorineen, mutta ei oo raakailussa niin pitkällä, että pelkät raa’at vielä oikeesti toimii.

 8. i Says:

  Hei, täällä kanssa yksi uusi lukija! Löysin blogiinne kun lomamatkalla erilaisia urheilulehtiä selatessa kiinnostus heräsi näihin superfoodeihin. Näkyy olevan muotijuttu ilmeisesti, kun vähän joka lehdessä juttua. Kotona sitten aloin googlettaa ja mutkien kautta löysin teidät, jee! :) Ja teidän ansiosta kalliit superit jäi ostamatta ja kaupan kautta tarttuikin iso kärryllinen erilaisia hedelmiä ja vihanneksia. Tämä aamu alkoikin viherpirtelöllä, joka oli pettymys! Sehän oli h-y-v-ä-ä! Taidan tehdä uuden miksauksen, haluan että se maistuu ärhäkän terveelliseltä,tämänaamuinen oli liian kesy ;)
  Kaikkea tätä tietoa selatessa ja omaa ruokavaliota tutkiessa huomasin että en ole vuosiin syönyt mielelläni lämmintä ruokaa. Teen esim paljon vihersalaatteja ja kana/kala on niissä aina kylmää. Mutta kun ”kuulu” syödä se päivän lämmin ruokakin niin olen ajatellut että olen vain nirso. Mutta nyt päätin että teen just tasan niinkun haluan ja mikä hyvältä tuntuu,piste.
  Joten näiden mutkien kautta päästäänkin pariin kysymykseen jotka olisi; toinen niistä kuuluukin että miksi pitää aloittaa pikkuhiljaa/varovasti raakaa lisäillen? Onko jotain (ja mitä?) haittaa jos kertarysäyksellä jättää ne kypsennetyt hötöt pois? En ole aikoihin (kyläilyjä lukuunottamatta) syönyt leipää,pastaa,riisiä,lihaa (kanaa ja kalaa lukuunottamatta), syön suht näin paitsi että pullat,keksit ja karkit on kyllä maistuneet, ja ne saa nyt kertaheitolla jäädä. Olen syönyt kyllä juustoja paljon (esim raejuusto on herkkua). Ja ehkä määrät kasviksiin&hedelmiin on olleet liian vähäiset, eli lisäys niihin.
  Josta päästäänkin sitten toiseen kysymykseeni, eli kun tarkoitus olisi tiputtaa vielä 5-10kg, olen aikalailla normaalipainoinen/sen ylärajoilla joten liikakiloja ei ole sairaalloisesti, mutta en viihdy tässä painossa. Kilot tuntuu olevan todella tiukassa ja pääkopassa arveluttaa tämä kalorimäärä minkä ”käskette” syömään. Satuin vielä lukemaan jostain teidän kirjoituksen tämän ruokavalion hyödyistä mm sen suhteen että paino nousi. Jaiks! Eli minkäverran uskallan kaloreita syödä etten liho, vaan päinvastoin. Liikun monta krt viikossa mm lenkkeillen,rullaluistellen,punttia tehden kotosalla yms. Jokapaikassa (mm näitä kyseisiä liikuntalehtiä lukiessa) painotetaan sitä ”liiku enemmän-syö vähemmän” ja se sotii kyllä vähän tätä 2500kilokalorin syöntiä vastaan…
  Anteeksi näin kamalan pitkä sepostus, lyhykäisyydessään vielä tiivistettynä: Kiitos loistavasta blogista, kirjanmerkkeihin meni heti kättelyssä! Asiallista tekstiä ja hyvin tietoa, tänks.

 9. Mie Says:

  ”Yhdyn Richardin esittämään näkemykseen ruokavalion sopivuudesta kaikille, yksilöiden väliset biologiset erothan ovat varsin pieniä”

  Jep jep. Eli kun todellisuus ei vastaa ideologiaa, on vika todellisuudessa.

 10. Onnistunut Says:

  Tämä on mielestäni teidän tuotannon parhaimpia kirjoituksia! Luin tämän joskus aikaa sitten, vasta aloittaessani raakailua ja teksti kuulosti järkevältä, mutta samalla minua silti pelotti, mahtaakohan raakaruoka siltikään auttaa vaikeissa ahmimiskohtauksissa ja alkoholin himossa.

  Nyt, puolen vuoden raakailun jälkeen satuin lukemaan tämän tekstin uudestaan ja voin vain todeta, että se auttoi! Tai ei ainoastaan auttanut, vaan pelasti minut, koko elämäni.

  Suurin läpimurtoni on ahmimiskohtausten totaalinen loppuminen ja nyt hiljattain myös alkoholin tarpeen katoaminen. Mieleni ei tee enää juoda (ei edes baarissa, vaikka edelleen käyn klubeilla tanssimassa!), mikä on aivan uskomatonta! Samoin en voi käsittää, miten kauniiksi minun vartaloni on muovautunut vain puolessa vuodessa! En ole tunnistaa itseäni peilistä, kehoni on kiinteä ja kaunis. Olen valtavan liikuttunut kehoni kyvystä parantaa itsensä! Rakastan sitä, rakastan elämää (:

  Nykyään olen myös liki jatkuvasti aivan valtavan onnellinen, iloinen ja energinen, -suurimmaksi osaksi ilman mitään syytä! Ongelmat eivät enää muserra minua, en enää edes pidä mitään elämässä ongelmana, ainoastaan lahjana kasvuun, nyt kun minulla on energiaa ottaa ne lahjat vastaan! Aikaisemmin onnelliset hetket olivat harvassa ja perusmielialani oli aina hieman alavireinen (väsynyt, tyytymätön, ei-läsnäoleva, selittämättömällä tavalla huono), luulin sitä silloin todellisuudeksi, mutta nyt tiedän sen olleen kaikkea muuta kuin sitä.

  Raakaravinto ei ole puhdistanut ainoastaan kehoani sairauksista vaan myös mieleni.

  Kaikki alkoi raakaruuasta ja on päätynyt siitä täydelliseen vastuunottoon omasta elämästä. Sitä ei olisi koskaan tapahtunut ilman addiktioista luopumista, riippuvuudet pitävät meitä vankeina emmekä silloin voi tehdä vahvoja päätöksiä tai elää täyttä elämää.
  Raakaravinto pelasti minut riippuvuuksiltani joiden edessä luulin olevani voimaton. Kehoni on vahvempi kuin mitä ikinä kuvittelinkaan sen olevan. Sille pitää vain antaa sitä, mitä se todella tarvitsee tullakseen ehjäksi.

  Olen valtavan kiitollinen siitä, että olen löytänyt kaiken tämän tiedon pariin ja olen valtavan kiitollinen teille blogistanne! (:

  KIITOS!

 11. Mimmu Says:

  Miten niin kalorit on helppo pitää kurissa? Esimerkkipäiviesi ruokapäiväkirjoissa tuntuu olevan järjestään yli 2800 kaloria, jopa 3000 kaloria ylittyy. Pienikokoisena naisena en tarvitse kuin 1500 kaloria päivässä – suuremmasta kalorimäärästä lihon.

 12. ulla Says:

  Hei Mimmu!
  1500 kcal on todella minimaalinen määrä. Lihomisesi ei yksinkertaisesti voi olla kiinni kalorimäärästä, vaan nauttimasi ruoan laadusta. Tuo määrä riittää juuri ja juuri pyörittämään elintoimintojasi, mutta jos liikut lainkaan, elimistösi on todella kovilla. Olemme molemmat Elinan kanssa pienikokoisia ja vedämme aivan minimissään tuota vajaata 3000kcal päivässä. (Olen 160cm pitkä, painan 48kg) Kuten yritin tuoda ilmi, tämä on mahdollista, jos syödään hedelmiä ja vihanneksia.
  Mitä syöt, kun lihot? Pelkkiä hedelmiä? Jos ruokavaliosi sisältää vehnää, sokeria, maitotuotteita, suolaa, kevytmargariineja ja muita prosessoituja tuotteita, ylimääräistä kertyy takuuvarmasti oli kalorimääräsi kuinka pieni tahansa. Pieni kalorimäärä johtaa väistämättä myös vähäiseen ravintoaineiden saantiin sekä matalaan energiatasoon. Tämä usein lisää elimistön pyrkimyksiä rasvan varastointiin. Kun elimistösi saa riittävästi oikeanlaista ravintoa, se hakeutuu väistämättä optimaaliseen painoonsa, lihakset alkavat näkyä ja rasvat lähtevät. Usein läski saattaa olla myös suolan ym. aiheuttamaa nesteen kertymistä.
  Esimerkkipäiviemme kalorimäärät ovat tosiaan n.3000kcal. Tälläkin ruokavaliolla on siis mahdollista halutessaan syödä suuri kalorimääriä. Useimmille ihmisille kuitenkin 20-30 banaania päivässä ja 3 kiloa muita hedelmiä ja vihanneksia vaatii hieman miettimistä. 3000kcal ei tule aivan vahingossa täyteen, sillä hedelmät sisältävät runsaasti kuitua ja vettä. Jos vielä keskittyy vihanneksiin ja esim. meloneihin ja marjoihin, kalorimäärä jää helposti hyvinkin alhaiseksi, vaikka ruoan tilavuus olisi iso.

  Onnistunut,
  Pahoittelen hidasta reagointia. Ihan mahtavaa kuulla, että olet saanut isoja muutoksia aikaan ja löytänyt hedelmien pariin! Tällainen palaute on aina parasta! Aurinkoa!

 13. flower3000@suomi24.fi Says:

  Hei Ulla!

  En siis ole ylipainoinen, vaan aivan normaalipainoinen. Pyrin kuitenkin tasaiseen painonhallintaan (joka on tähän asti ns. normaaliterveellisellä ruokavaliolla onnistunutkin). Kevyttä toimistotyötä tekevän pienikokoisen naisen perusaineenvaihduntahan ei useinkaan yllä edes 1500 kaloriin. Riippuu tietysti liikunnan määrästä, kuinka paljon kuluttaa ns. koomakulutuksen lisäksi, mutta vaikka vetäisi päivittäin reippaan nyrkkeilytreenin, ei aineenvaihdunta yleensä ylitä kahtatuhatta kaloria. 3000 päivittäisellä kalorillahan kaiken järjen mukaan lihoisi siis aikamoista tahtia.
  Ihmettelen siis vain, miten minun olisi mahdollista kaksinkertaistaa päivittäinen kalorinsaantini lihomatta? Etkö sinä usko tähän yksinkertaiseen sääntöön, jonka mukaan ihminen lihoo, kun saa ravinnostaan enemmän energiaa kuin kuluttaa?

 14. ulla Says:

  Hei taas!
  Kyllä, voit huoletta tuplata kalorimääräsi, kun muutat ravinnon laatua. Tämän hetkisen kalorimääräsi suurin ongelma on väkisinkin ravintoaineiden niukkuus. Jotta saisit vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja, fytokemikaaleja ja kuitua riittävästi, sinun on syötävä enemmän ja siis nostettava kalorimäärääsi. Jos haluat välttää lihomisen, mutta syödä 3000kcal, sinun on valittava sellaista ravintoa, joka ei kerry vyötäröllesi. Eli siis hedelmiä ja vihanneksia, ei lainkaan ylimääräistä rasvaa, suolaa, prosessoituja, hankalasti sulavia tuotteita.

  En usko kalorien rajoittamiseen, enkä niillä lihomiseen. Kalorien rajoittaminen on toimivaa ja välttämätöntä lautasmallia ym. kompromissiruokavaliota noudatettaessa. Hedelmillä ja vihanneksilla elettäessä elimistö ei yksinkertaisesti varastoi ylimääräisiäkään kaloreita eivätkä addiktiot saa ahmimaan tolkuttomia määriä.

  Kokeile vaikka kuukausi ja katso mitä tapahtuu! Lihasta sinulle voi alkaa kertyä, jos olet hyvin heiveröinen, mutta läskiä et banaaneilla pysty keräämään.

 15. laihdutuslääke 2016 Says:

  laihdutuslääke 2016

  Raakaruoalla loppu laihduttamiselle | Raakaruoka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: