Mustikkajäätelö

by

Talvi ei liene kiivainta jätskisesonkia eikä jäätelö kaikkein lämmittävintä raakaruokaa. Jätskistä tuli kuitenkin niin hyvää, etten voinut välttää herkun jakamista täällä !

 

Mustikkajätski:

  • 2,5 dl cashewpähkinöitä
  • 2,5 dl jäisiä mustikoita
  • 1 banaani
  • 2 rkl agavenektaria
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 tl aitoa vaniljaa jauheena
  • 1 tl kanelia
  • Koristeeksi esim. kookoslastuja
  • Huom! Cashewpähkinät useimmiten kuumennetaan kuorintaprosessissa. Jos siis näitä ei ole saatavillasi kuumentamattomina, mutta haluat jätskistä raa’an, niin lisäbanaani ja kuoritut hampunsiemenet saattaisivat toimia korvikkeena. Tosin lopputulos ei välttämättä ole aivan yhtä kermainen. Myöskään agave ja kookoslastut eivät aina ole kylmäkäsiteltyjä.

Sekoitin ainekset ensin Vitamixilla mahdollisimman tasaiseksi. Voi olla, että heikkotehoisempaa sekoitinta varten pähkinät kannattaisi ensin tavalla tai toisella jauhaa/murskata. Jäädytin sitten seosta lautaselle levitettynä kolmisen tuntia jääkaapin pakastelokerossa. Tarkoitus oli jäädyttää seos kunnolla ja työntää se loppusilaukseksi mehustimen läpi. Massa ei kuitenkaan pakastelokerossa tuossa ajassa riittävän kovaksi jäätynyt, joten tarjoilin jätskin sellaisenaan ilman mehustinkokeilua, ettei se olisi turhaan löysistynyt.

Lopputulos oli joka tapauksessa kermaisen samettinen pelkällä sekoituksen ja kevyen jäädytyksen yhdistelmälläkin. Myös maku oli sekä omasta että illalliskumppanin mielestä erinomainen! Ehkä tällaista voisi tarjoilla vaikka raikkaana joulupöydän jälkkärinä perinteisempien suklaisten ja luumuisten makujen sijaan?

Suklaisemman jäätelön kaipuuseen löytyy myös vinkki täältä.

2 vastausta to “Mustikkajäätelö”

  1. Paremman olon joulu! « Raakaruoka Says:

    […] menuun ja varmasti uppoavat muullekin porukalle. Vielä ehtii testaamaan suklaan tai vaikka jäätelön valmistusta ennen […]

  2. Booja-Booja « Raakaruoka Says:

    […] Keski-eurooppalaisia ja brittejä hellii jo suussasulava valmisraakajäätelö. Brittiyritys Booja-Booja nimittäin kunnostautuu suklaakonvehtien ohella mm. herkullisen Hunky Punky -suklaajäätelön valmistajana. Tämä raakaherkku on siis maidoton, gluteeniton ja sokeriton luomutuote. Pääraaka-aineena on cashewpähkinä. Tuotetta tai sen raaka-aineita ei valmistajan mukaan ole kuumennettu yli +45 asteen. Gourmet-tuote on varustettu myös “Never sold in supermarkets”- merkillä! Kyseinen jäätelö on voittanut esim. vuoden 2007 “Great Taste” ja “Best Organic Food Product” -palkinnot. Maku onkin erinomaisen pehmeä ja täyteläinen. Myös kermainen rakenne on kohdallaan. Hintaa herkulle kuitenkin kertyy tarpeeksi: Booja-Boojan nettikauppa antaa puolen litran Stuff in a Tub -jäätelöille hinnaksi makuvaihtoehdosta riippuen 5-7 puntaa. Sveitsissä hintaa kertyy jopa 15 frangia. Kannattaa kuitenkin kokeilla, jos liikkuu Euroopan luomukaupoissa. Suomessa jäätelönnälkä on toistaiseksi tyydytettävä kotikonstein, esim. näillä suklaa- ja mustikkajäätelöillä. […]

Jätä kommentti